Υλικά
υλικά
1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ (κατά προτίμηση «ποντίκι»)
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ή ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ από το ΜΠΛΕΝΤΕΡ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ (1½-2 κουτ. της σούπας)
2 ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
ΑΛΑΤΙ - ΠΙΠΕΡΙ
ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια αφού έχουμε αφαιρέσει τα λίπη και τα νεύρα του.Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς.Μετά προσθέτουμε το μοσχάρι και, ανακατεύοντας συνεχώς, το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
Όταν σχεδόν έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.
Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, λίγη ζάχαρη και τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο κρύο νερό.
Αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό να βράσει, ρίχνουμε αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια.
Μετά, τα σουρώνουμε, ρίχνουμε βούτυρο στην κατσαρόλα να καεί και προσθέτουμε τα μακαρόνια.Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κοκκινιστό και τυρί τριμμένο.