Follow us

Αγριογούρουνο στη γάστρα με δαμάσκηνα και Μαυροδάφνη

Αγριογούρουνο στη γάστρα με δαμάσκηνα και Μαυροδάφνη

Υλικά

Υλικά

2 κ. σπάλα αγριογούρουνου σε μερίδες

20 κρεμμυδάκια στιφάδου

1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

15 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

αλάτι, πιπέρι

200 ml Μαυροδάφνη

γιά τη μαρινάδα:

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 καρότα σε φετάκια

5-6 σκ. σκόρδο ολόκληρες

1 πορτοκάλι κομμένο σε στρογγυλές φέτες με τη φλούδα

1 κ.γ. γαρύφαλλα

1 ξύλο κανέλας

5-6 κόκκους μπαχάρι

μερικούς κόκκους πιπέρι

500 γρ. Μαυροδάφνη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος και τα σκεπάζουμε με τα υλικά της μαρινάδας.

Αφήνουμε να μαριναριστούν 20-24 ώρες, ανακατεύοντας 4-5 φορές το κρέας.

Βάζουμε τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν στη Μαυροδάφνη γιά 1 ώρα.

Βγάζουμε από τη μαρινάδα το κρέας και το στεγνώνουμε.

Σουρώνουμε το υγρό και κρατάμε τα άλλα υλικά χωριστά, πετώντας την κανέλα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 150ο.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε μερικές κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια, μέχρι ν' αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Τα κρατάμε χωριστά.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κρέατος απ' όλες τις πλευρές.

Τα κρατάμε χωριστά.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα στερεά υλικά της μαρινάδας.

Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα 2'-3' και τα σβήνουμε με το υγρό της μαρινάδας.

Αφήνουμε να πάρει δυό βράσεις και να μειωθεί κατά το 1/3 και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε γάστρα. Προσθέτουμε το κρέας, αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί 3.30'-4 ώρες στους 120ο-130ο.

Μιά ώρα πριν τελειώσει προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα 20΄ πριν βγάλουμε το φαγητό, όταν έχει πιά μαλακώσει τελείως.

Επίσης...

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.