Υλικά
1 1/2 κιλό αρνίσιο μπούτι, μαζί με τη νεφραμιά Υλικά
4 μελιτζάνες τσακώνικες
4 κολοκυθάκια
300 γρ. φρέσκα φασολάκια
3 ώριμες ντομάτες
3 πράσινες πιπεριές
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γ. κύμινο
2-3 φύλλα δάφνης σπασμένα
5-6 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
(το φαγητό μαγειρεύεται σε γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος με καπάκι) Πλένουμε καλά τα λαχανικά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε φέτες και τις πιπεριές στη μέση.
Πλένουμε το κρέας και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τοποθετούμε το μπούτι στη γάστρα, ρίχνουμε γύρω-γύρω τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα φασολάκια και τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο, τη δάφνη και το μπαχάρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 120ο.
Κλείνουμε από πάνω με το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε να σιγοψηθεί οκτώ ώρες περίπου ,ελέγχοντας ανά διαστήματα αν χρειάζεται λίγο νερό.
Σερβίρουμε ζεστό ,μέσα στη γάστρα