Υλικά
1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση κιλότο Υλικά
1/2 κιλό πράσινες ελιές
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κύμινο
2 ξύλα κανέλας
5-6 κόκκους μπαχάρι
3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε σε μερίδες.
Ξεπλένουμε καλά τις ελιές και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2'-3', προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.Τα αφαιρούμε ,προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε 5-6 λεπτά από όλες τις πλευρές.Ξαναρίχνουμε τα κρεμμύδια μαζί με τις ντομάτες, το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Συμπληρώνουμε 1/2 φλ.τσ.
νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε μερικά λεπτά ακόμα να μείνει μόνο με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό, με ψιλοκομμένο μαιντανό.