Υλικά
1 1/2 κιλό αρνί, κατά προτίμηση σπάλα Υλικά
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
3-4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 ξύλα κανέλλας
3-4 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης σπασμένα
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
4 κουταλιές σ.βούτυρο
λίγη κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο
τριμμένο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το αρνί, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και γυρίζουμε άλλα 2'-3'.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ξύλα της κανέλας, το μπαχάρι και τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει.
Σουρώνουμε ένα φλ.τσ.
απο τη σάλτσα του φαγητού.Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο βούτυρο το ρύζι για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη σάλτσα ,συμπληρώνοντας με το ανάλογο νερό για το ρύζι .
Αφήνουμε το πιλάφι να σιγοβράσει ,ελέγχοντας το νερό του.
Στο τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και το καπάκι από πάνω και αφήνουμε δέκα λεπτά να φουσκώσει το ρύζι.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με τα κομμάτια του αρνιού ,περιχυμένο με τη σάλτσα και, αν θέλουμε ,τριμμένο τυρί.