
Υλικά
2 πιτσούνια Υλικά
500 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες
10 τοματίνια,ολόκληρα
1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσ.κόκκινο κρασί
1 ξύλο κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλλας
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαιντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πιτσούνια και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε, να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί ,αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Αλατοπιπερώνουμε , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να μαλακώσουν.
Σ'ένα αντικολλητικό τηγανάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα τοματίνια μέχρι ν' αρχισουν να ζαρώνουν.
Προσθέτουμε 1/2 κ.γ.
ζάχαρη και αφήνουμε ακόμα 2'.
Σερβίρουμε τα πιτσούνια με τα τοματίνια και ψιλοκομμένο μαιντανό.