Υλικά
1 1/2 κ. μοσχάρι ελιάΥλικά
1 1/2 κ. πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. ξερή μαντζουράνα
2 κόκκοι μπαχάρι
1 μικρό ξυλαράκι κανέλα
1 κ.σ ξύδι
1/2 κ. ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και τις πατάτες κυδωνάτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν (γύρω στα 6 λεπτά).
Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο 1 ώρα.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύδι, τη ματζουράνα, το μπαχάρι, την κανέλα και πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αλατίζουμε και βάζουμε πάνω από το κρέας τις πατάτες.
Η σάλτσα, πρέπει να έρχεται στη μέση του φαγητού.
Αν είναι λιγότερη, προσθέτουμε νερό.
Μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.