Υλικά
1 κιλό αρνί, κομμένο σε μερίδεςΥλικά
3 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο
10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 φλιτζ. του τσαγιού αρακά
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλη μελιτζάνα, ξεπικρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 κολοκυθάκια
2 πράσινες πιπεριές, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
200 γραμ. φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
3 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το φρέσκο βούτυρο και σοτάρετε τις μερίδες του αρνιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια.Τα φέρνετε 2-3 βόλτες μέχρι να γυαλίσουν και αμέσως μετά ρίχνετε τον αρακά, τα κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρές ροδέλες, τα καρότα, τη μελιτζάνα και τα κομμάτια από τις πιπεριές καθώς και τα καθαρισμένα φασολάκια.
Ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε την ντομάτα και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε επάνω από τα λαχανικά τις μερίδες του κρέατος, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τον άνηθο, μετριάζετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά χωρίς να προσθέσετε νερό για περίπου 1 ώρα.Το σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα.