
Υλικά
4 μεγάλα στήθη πάπιαςυλικά
Για τη γλυκόπικρη σως
240ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
150ml δυνατό καφέ
120ml Cointreau
πιπέρι καγιέν
Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών
240ml λευκό ξηρό κρασί
480ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
240ml cointreau
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
μερικά κλωναράκια μαϊντανού
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Φτιάχνουμε τη γλυκόπικρη σως: Ενώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε ελάχιστο κόκκινο πιπέρι καγιέν.
Ψήνουμε τα 4 στήθια πάπιας, που έχουμε μαρινάρει με την γλυκόπικρη σώς για 1-2 ώρες.
Για την σάλτσα εσπεριδοειδών : Σε κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί , το Cointreau, το μαιντανό και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε και παρατείνουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε την πάπια περιχυμένη με τη σάλτσα εσπεριδοειδών και συνοδεύουμε το πιάτο με άγριο ρύζι και σαλάτα με πορτοκάλι.