Follow us

Πατέ με ψάρι και μαγιονέζα

Πατέ με ψάρι και μαγιονέζα

Υλικά

υλικά για 4 ατομικά πατέ

250-300 γρ. ψαχνό φρέσκου ψαριού (π.χ. τσιπούρα, λαυράκι, μπακαλιάρος, φαγκρί, μυλοκόπι)

2 ασπράδια αβγών ελαφρά χτυπημένα

4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης

4-6 μεγάλες φέτες μπέικον (κομμένες από ολόκληρο κομμάτι)

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3/4 φλ.τσ. μαγιονέζα

1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο και βάζουμε μέσα ένα ταψάκι με νερό.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμυδάκι, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο.

Αφού βεβαιωθούμε ότι το ψάρι είναι τελείως καθαρό, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο μίξερ μαζί με τα ασπράδια, την κρέμα και το μαϊντανό.

Το βάζουμε σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Βουτυρώνουμε 4 ατομικά φορμάκια και τα ντύνουμε εσωτερικά με λεπτά φετάκια μπέικον.

Μοιράζουμε μέσα το μείγμα του ψαριού.

Βάζουμε τα σκεύη στο ταψάκι με το νερό και αφήνουμε να σιγοψηθούν 40' περίπου.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν σχεδόν τελείως πριν τα ξεφορμάρουμε στο πιάτο.

Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη μαγιονέζα ή χρησιμοποιούμε έτοιμη.

Την αναμειγνύουμε με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την κάπαρη.

Σερβίρουμε μια καλή κουταλιά δίπλα στο κάθε πατέ και από πάνω.

Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα για πρώτο πιάτο. tips: είναι ένα εύκολο "πατεδάκι" που θα παίξει μια χαρά το ρόλο του πρώτου πιάτου σ' ένα τραπέζι.

Διαλέξτε ένα ολόφρεσκο ψάρι με λευκή σάρκα, μεγαλούτσικο, ώστε να μη σας προβληματίσουν τα μικρά κοκκαλάκια.

Μια καλή λύση είναι το ψάρι ιχθυοτροφείου, που μπορούμε να βρούμε ολόφρεσκο και σε καλή τιμή.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.