Υλικά
υλικά
1 κ. σπάλα βοδινή ή μοσχαρίσια σε μεγάλες μερίδες
750 ml σκούρα μπύρα
250 γρ. ψιλοκομμένο ντοματάκι
3 κρεμμύδια σε φέτες
3 καρότα σε χοντρά φετάκια
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
4 σκ. σκόρδο σε στενόμακρα φετάκια
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. κεδροκούκουτσα
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε το κρέας σε βαθύ σκεύος με μπύρα όση να το μισοσκεπάζει, μαζί με το θυμάρι και μερικά φετάκια σκόρδο.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο 7-8 ώρες.
Κρατάμε το υγρό και σκουπίζουμε το κρέας.
Κάνουμε σχισμές με μαχαίρι και μπήγουμε μέσα τα φετάκια του σκόρδου.
Το τυλίγουμε με μουστάρδα και με ζάχαρη και το ροδίζουμε στο ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε αντικολλητικό τηγάνι.
Το αφαιρούμε και σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια και το καρότο.
Τα μεταφέρουμε όλα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κεδροκούκουτσα και τη δάφνη και ανακατεύουμε στη φωτιά 2'-3'.
Ρίχνουμε τη μπύρα από τη μαρινάδα και όση έχει απομείνει ακόμα (αν δεν τη χρησιμοποιήσαμε όλη) και αφήνουμε να σιγοβράσει 45'.
Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Γαλλία/μοσχάρι/μπύρα/κηπευτικά/στην κατσαρόλα