Υλικά
Υλικά: (για 2 άτομα)
300 γρ. ζυμαρικά
1 λεμόνι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
400 γρ ντομάτα στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
400 γρ. τόνο σε λάδι
2 κ.σ. κάππαρη από άλμη
1/3 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο νερό με αλάτι για τα ζυμαρικά.
Βράζουμε χωρίς να παραβράσουμε και τα στραγγίζουμε.
Ενώ βράζουν, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, τον τόνο, την κάππαρη και το μισό μαϊντανό.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτουμε αλάτι με μέτρο και πιπέρι.
Στη σάλτσα προσθέτουμε τα έτοιμα και σουρωμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε στη φωτιά 2', μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.