Υλικά
υλικά
8 αγκινάρες
50 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
2 αβγά
2 λεμόνια, το χυμό
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (γαρνίρισμα)
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
παρασκευή
Ετοιμάζουμε ένα βαθύ σκεύος με νερό και τον χυμό λεμονιού και κρατάμε μισό λεμόνι.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες με το γνωστό τρόπο, αφήνοντας τα εσωτερικά τρυφερά φύλλα.
Κόβουμε κατόπιν κάθετα το επάνω μέρος με τις σκληρές άκρες.
Στη συνέχεια κόβουμε κάθετα (σε ύψος) κάθε αγκινάρα σε 8 φετάκια που τα περνάμε αμέσως με μισή λεμονόκουπα και τα βυθίζουμε στο νερό που ετοιμάσαμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το αλεύρι, 1/2 κ.γ.
αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να γίνει μία πάστα.
Ενδιαμέσως προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και τη μαγιά.
Αν το μείγμα γίνει πολύ σφιχτό το αραιώνουμε με 1 κ.σ νερό.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει.
Αφαιρούμε τα κομμάτια της αγκινάρας από το νερό και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βουτάμε ένα-ένα φετάκι στο χυλό και το ρίχνουμε στο τηγάνι, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα 2-3 φορές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, περίπου 5'-6'.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τελειώσουν όλα και τα σερβίρουμε ζεστά με μαϊντανό και λίγο ανθό αλατιού, αν θέλουμε.