
Υλικά
Υλικά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 ντομάτες
300 γρ ρεβίθια μουλιασμένα από το βράδυ
100 γρ φέτα
Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 μικρό ματσάκι φρέσκια μέντα
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Στο μεταξύ κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το χυμό μισού λεμονιού και 2 κσ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε τα ? περίπου στο μπολ με την ντομάτα.
Λιώνουμε τα υπόλοιπα με το εργαλείο του πουρέ και τα τοποθετούμε και αυτά στο μπολ.
Τέλος, προσθέτουμε τη μέντα και το βασιλικό, το χυμό από το άλλο μισό λεμόνι και λίγο αλάτι και αναμειγνύουμε καλά.
Πριν σερβίρουμε, θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα.