Υλικά
Υλικά
500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλη μελιτζάνα
150 γρ στραγγιστό γαιούρτι
1 αβγό, χτυπημένο
3 κσ παρμεζάνα τριμμένη
400 γρ ντομάτα στον τρίφτη
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
350 γρ πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Παρασκευή
Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά.
Μόλις γίνουν στραγγίζουμε καλά, καθαρίζουμε και τις θρυμματίζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με 2 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι για 5-7 λεπτά.
Οταν ροδίσει προσθέτουμε στον κιμά την ντομάτα, σιγοβράζουμε για 4'-5' και προσθέτουμε τις πατάτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Αποσύρουμε το μείγμα του κιμά από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Απλώνουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το γιαούρτι με το αβγό και την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε επάνω στις μελιτζάνες το μείγμα του γιαουρτιού και τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να δέσουν οι γεύσεις (περίπου 25').
Αφήνουμε να σταθεί 20'-30' πριν το σερβίρισμα.tips: μπορούμε να προσθέσουμε μία στρώση μελιτζάνες και στον πάτο του σκεύους.