Υλικά
υλικά για 6 άτομα
500 γρ. ταλιατέλες ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
4-5 κολοκυθάκια
100 γρ. φέτα
2 κ.σ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
1/2 φλ.τσ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδου τριμμένη
1/2 κ.γ. ξερή μαντζουράνα (προαιρετικά)
1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φλούδες παρμεζάνας
ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν, ραντισμένα με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Θρυμματίζουμε τη φέτα με το πιρούνι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το τριμμένο σκόρδο, την ξερή μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με αυλάκια.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες και τα ανακατεύουμε σε ένα ταψάκι με 1 κ.σ ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Τα ψήνουμε μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μεγάλη, απλωτή σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά και το μείγμα ελαιολάδου και αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο 15'-30'.
Την ώρα του σερβιρίσματος ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το δυόσμο, τη φέτα, τα κολοκυθάκια.
Ρίχνουμε από πάνω το κουκουνάρι.
Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού, πιπέρι και φλούδες παρμεζάνας.
Σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.