Υλικά
υλικά για 4 άτομα
400 γρ. πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
500 γρ. μικρά κολοκυθάκια με τα λουλούδια τους (εφόσον υπάρχουν)
2-3 σκ.σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
10-12 κλωστούλες σαφράν
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3/4 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε το σαφράν σε φλιτζανάκι με 2 κ.σ χλιαρό νερό.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους αφαιρώντας τους κίτρινους στήμονες.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε στη μέση.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια με το μαντολίνο (τον ειδικό τρίφτη) σε λεπτά φετάκια και τα αλατίζουμε.
Κόβουμε τα λουλούδια χωριστά σε λεπτές λωρίδες.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα σκόρδα.
Μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε για λίγα λεπτά τα κολοκυθάκια σε δύο δόσεις και τα βγάζουμε τραγανά αλλά όχι παραψημένα ή καμμένα.
Αφαιρούμε ενδιαμέσως τα σκόρδα μόλις πάρουν χρώμα.
Στη διάρκεια του τηγανίσματος: προσθέτουμε τα λουλούδια, το θυμάρι και το σαφράν 1' πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύοντας.
Χρειάζεται προσοχή γενικά στο τηγάνισμα, γιατί είναι όλα λεπτοκομμένα.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βράζουμε εν τω μεταξύ τα ζυμαρικά μας και τα στραγγίζουμε al dente.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 1'.
Σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα.tips: τα ζυμαρικά πρέπει να στραγγίζονται αρκετά σκληρά ακόμα (al dente), ιδιαίτερα αν πρόκειται να ανακατευτούν στο τηγάνι με τη σάλτσα, όπου συνεχίζουν να μαλακώνουν.