
Υλικά
υλικά για 4 άτομα
4 ψάρια των 330 γρ. περίπου
2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 σκ.σκόρδου σε φετάκια
8 στρογγυλά φετάκια λεμονιού
4 κλωναράκια μαϊντανού
4 κλωναράκια θυμάρι
1 κ.σ. ρίγανη
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λαδόκολα για το τύλιγμα
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια.
Τα αλείφουμε μέσα-έξω με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Μοιράζουμε στην κοιλιά των ψαριών τις φέτες λεμονιού, από ένα κλωναράκι μαϊντανού και το σκόρδο.
Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα σε μέγεθος ώστε να χωράνε να τυλίξουν διπλά το κάθε ψάρι.
Διπλώνουμε ένα κομμάτι στα δύο και αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε μερικές φέτες κρεμμυδιού και ένα κλωναράκι θυμάρι (αν υπάρχει) και βάζουμε επάνω το ψάρι.
Σκεπάζουμε με μερικά φετάκια κρεμμυδιού και ρίχνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε τη λαδόκολλα και κλείνουμε τις άκρες σαν πακέτο, με το άνοιγμα προς τα πάνω, ώστε να μην τρέξει το ζουμί.
Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα ψάρια και τέλος τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 35'.
Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα λαδολέμονο για όποιον θέλει.