Υλικά
υλικά για 6 άτομα
1300 γρ. κιμά από αρνίσιο κρέας (ή μισό-μισό με μοσχαρίσιο)*
6 πίτες για σουβλάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
1/2 φλ.τσ μαϊντανός ψιλοκομμένος + 1 φλ.τσ. για το σερβίρισμα
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
5 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι νερού ζωμό κρέατος
αλάτι, πιπέρι
μερικές ντομάτες για το σερβίρισμα
παρασκευή
Πλένουμε, κόβουμε, ξεσποριάζουμε τις 2 ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τα μπαχαρικά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα αρκετή ώρα, να απλώσουν ομοιόμορφα τα υλικά.
Σχηματίζουμε 12 μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε σε σουβλάκια.
Τα αφήνουμε να σταθούν τουλάχιστον 1 ώρα και κατόπιν τα ψήνουμε στο γκριλ, σε τηγάνι με αυλάκια ή στη σχάρα στα κάρβουνα.
Συγχρόνως, ψήνουμε τις ντομάτες, κομμένες στη μέση.
Οταν είναι έτοιμα τα σουβλάκια, λυώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε γενναιόδωρα τις πίτες και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν από κάθε πλευρά χωρίς να ξεραθούν.
Τις περιχύνουμε με τον ζωμό κρέατος, που έχουμε ζεστάνει (να είναι καυτός) και αφήνουμε να τον πιουν.
Βάζουμε σε κάθε πιάτο από μια πίτα, 2 κεμπάπ, και στο πλάι ψημένες ντομάτες και μαϊντανό.