
Υλικά
Υλικά
600 γρ. μπαρμπούνια καθαρισμένα και φιλεταρισμένα
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
80 ml ζωμό λαχανικών
1 1/2 πορτοκάλι (χυμός)
Παρασκευή
Ψήνουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.Ετοιμάζουμε ένα ρου δένοντας το βούτυρο με το αλεύρι σε μια κατσαρολίτσα, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις δέσουν προσθέτουμε, σταδιακά, το ζωμό των λαχανικών και το χυμό μέχρι να σχηματιστεί μια όχι πολύ πηχτή σάλτσα.
Τη σερβίρουμε πάνω από τα ζεστά μπαρμπουνάκια. Σημ.
Αν και λιγότερο μαγειρευτά αυτά τα μπαρμπουνάκια είναι μια καλή ιδέα για ένα ζεστό ορεκτικό. Η συνταγή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψητό ροφό.
Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο όξινη χρησιμοποιούμε 1/2 λεμόνι κι αν θέλουμε μια πιο ιδιαίτερη νότα αντικαθιστούμε το μισό χυμό πορτοκάλι με χυμό νεραντζιού.