
Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. σελινόριζας, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
70 ml λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος
160 γρ. βούτυρο
ζωμός κοτόπουλου
πιπέρι και αλάτι
1 κ. κ. κάρι (προαιρετικό)
1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
Παρασκευή
Ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε την μισή ποσότητα του βουτύρου και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί.
Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και το ζωμό που θα πρέπει να τα καλύπτει.
Τα βάζουμε να βράσουν, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις δούμε πως μαλακώνει και η σελινόριζα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε τα λαχανικά μας μέσα στην κατσαρόλα, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ-γουδοχέρι (πίμερ).
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το κάρι, αν το χρησιμοποιήσουμε και τέλος ρίχνουμε από πάνω το θυμάρι, ψιλοκομμένο.