Υλικά
υλικά για 4-6 άτομα
450 γρ. ταλιατέλες
800 γρ. μανιτάρια φρέσκα (λευκά, brown, σιτάκε)
μερικά μανιτάρια porcini αποξηραμένα (1 φλ.τσ.)
3 σκ. σκόρδου
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε τα πορτσίνι να μουλιάσουν σε λίγο χλιαρό νερό για 30' ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Καθαρίζουμε αν χρειάζεται τα μανιτάρια και τα περνάμε γρήγορα από τη βρύση.
Τα βάζουμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν και τα κόβουμε σε χοντρά φετάκια.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη 1 σκ.σκόρδου ολόκληρη.
Οταν το σκόρδο κοκκινίσει και μυρίσει το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα πορτσίνι καλά στραγγισμένα, αλάτι και πιπέρι.
Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας 4', ρίχνουμε το κρασί και το θυμάρι και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά 3' περίπου.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο σκόρδο τριμμένο, ανακατεύουμε 1' και βγάζουμε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, έχουμε βάλει τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε al dente κρατώντας 1/2 φλ.τσ.
από το νερό τους.
Τα ρίχνουμε αμέσως στο σκεύος με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε στη φωτιά 1'-2' προσθέτοντας 2-3 κ.σ από το νερό.
Τα σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμέο πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.