Υλικά
υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
1 1/2 φλ.τσ. λουκάνικο χωριάτικο σε κομματάκια*
200 γρ. φρέσκα άγρια μανιτάρια πορτσίνι (boletus) ή λευκά και brown μανιτάρια σε λεπτά φετάκια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλερι
1 1/2 φλ.τσ. φρέσκο τυρί (ρικότα, φρέσκο κατσικίσιο, κατίκι Δομοκού)
4 σκ.σκόρδο σε φετάκια
1/2 κ.κ. θυμάρι
1/2 φλ.τσ. ζωμό κρέατος ή λαχανικών
1 φλ.τσ. τυρί πεκορίνο (ή παρμεζάνα) τριμμένο
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή απλωτή κατσαρόλα (που να χωράει τα βρασμένα ζυμαρικά) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το λουκάνικο με το σέλερι ανακατεύοντας και πιέζοντας το λουκάνικο να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο, το θυμάρι και σωτάρουμε 3'-4' ακόμη.
Ρίχνουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 3'.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο τυρί, ανακατεύουμε, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε εάν θέλει αλάτι.
Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τις ταλιατέλες al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο σκεύος με τη σάλτσα.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 2' ανακατεύοντας προσεκτικά, για να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί. * διαλέγουμε ένα καλό λουκάνικο με ισορροπημένη γεύση, χωρίς έντονα αρώματα.