Follow us

Πιλάφι με κρέας (σαν ατζέμ πιλάφι)

Πιλάφι με κρέας (σαν ατζέμ πιλάφι)

Υλικά

Υλικά

300 γρ. ρύζι μπασμάτι

700 γρ καθαρό ψαχνό από αρνίσια σπάλα, κομμένο σε κυβάκια 

1 κρεμμύδι, μέτρια κομμένο, σε καρεδάκια

1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κ. σ. πρόβειο ή αγελαδινό βούτυρο 

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας, μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, από όλες τις πλευρές του προσθέτουμε το κρεμμύδι και λίγο αργότερα το σκόρδο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί στα τρία τέταρτα το κρέας.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράζει, σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι και «τοστάρουμε» το ρύζι, ανακατεύοντάς το διαρκώς, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει ελαφρά.

Μόλις ψηθεί το κρέας, το μεταγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και διατηρούμε ζεστό.

Μετράμε το ζωμό του και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να συμπληρωθεί ένα 1 λίτρο, όπου θα βράσουμε το ρύζι.

Ρίχνουμε το τσιγαρισμένο ρύζι στην κατσαρόλα με το ζωμό και το νερό, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 10 λεπτά, περίπου από τη στιγμή που θα πάρει βράση.

Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ρυζιού, ανακατεύουμε και το κρέας στο φαγητό, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με το καπάκι της, τοποθετώντας πρώτα πάνω της μια καθαρή πετσέτα που θα τραβήξει την υγρασία του ρυζιού και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί έτσι για 20-25 λεπτά.

Στη συνέχεια το σερβίρουμε σε μια πιατέλα και τρίβουμε από πάνω άφθονο πιπέρι.

Επίσης...

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.