
Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. μικρές γαρίδες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες και καθαρισμένες (όχι προβρασμένες)
3 κ. σ. κάρι
300 ml γάλα καρύδας
1,5 κ. γ. ξύσμα λάιμ
1 κ. γ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (ή, αν προτιμάμε, μαϊντανό)
150 γρ. ρύζι μπασμάτι
1/2 κ. γ. μαύρα σποράκια από πράσινο καρδάμωμο
1 φύλλο δάφνης
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε το ρύζι σε αναλογία αλατισμένου νερού 1: 3 φλιτζάνια, μαζί με το καρδάμωμο και το φύλλο δάφνης.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά, για 1/2 -1 λεπτό, το κάρι και τις γαρίδες.
Προσθέτουμε το γάλα της καρύδας και τα βράζουμε όλα μαζί για 4, περίπου, λεπτά.
Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λάιμ και τον κόλιανδρο.
Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι, το μοιράζουμε στα πιάτα και δίπλα του σερβίρουμε τις γαρίδες.
Περιχύνουμε το ρύζι και τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και σερβίρουμε αμέσως. Θ.Τ.