Υλικά
Υλικά
1 λάχανο, περίπου 1,5 κιλό (επιλέγουμε ένα με πλατιά και γερά φύλλα, κατάλληλο για ντολμάδες,)
200 γρ. βρασμένα μύδια, χωρίς το κέλυφος τους
500 ml ζωμό κότας
1 κρεμμύδι
1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
8 κ. σ. κρέμα γάλακτος
3-4 σκελίδες σκόρδο
12 κεδροκούκουτσα (κεδρόμηλα/άρκευθος)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Γεμίζουμε με νερό, μέχρι το 1/5 της, μια μεγάλη χύτρα ατμού ή μια κατσαρόλα που να εφαρμόζει καλαθάκι για βράσιμο στον ατμό.
Πλένουμε το λάχανο και το τοποθετούμε ολόκληρο στο καλαθάκι και κλείνουμε το σκεύος και βράζουμε στον ατμό για 5 λεπτά το λάχανο και στη συνέχεια αφαιρούμε, προσεκτικά, 8 από τα πιο άθικτα φύλλα του, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και διατηρούμε τα φύλλα ζεστά.
Κόβουμε το υπόλοιπο λάχανο σε λωρίδες και το βάζουμε να βράσει στο ζωμό της κότας, για 10 λεπτά.
Σπάμε στο γουδί τα κεδροκούκουτσα και λιώνουμε το σκελίδες του σκόρδου με τη λάμα ενός μαχαιριού.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε, το σκόρδο, τα κεδροκούκουτσα και τα μύδια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας τα με προσοχή για να μην τα διαλύσουμε.
Στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε με το βρασμένο λάχανο και μοιράζουμε το νέο μείγμα στα 8 φύλλα που απλά ζεματίσαμε στην αρχή.
Προσθέτουμε από 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος σε κάθε φύλλο, τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι και διπλώνουμε τα φύλλα σε μεγαλούτσικους ντολμάδες.
Είναι καλύτερα να τους στερεώσουμε με μια οδοντογλυφίδα, στην ένωση τους.
Διαφορετικά, επειδή τα μύδια είναι μεγάλα, οι ντολμάδες θα κινδυνέψουν να ανοίξουν.
Τους τοποθετούμε και πάλι στο καλαθάκι του ατμού και τους βράζουμε, για 5 λεπτά, ίσα για να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά τους.
Σερβίρουμε τους ντολμάδες, ελαφρά ραντισμένους με λίγο ωμό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Θ.Τ.