
Υλικά
1 κιλό κατσίκι (πλευρά) σε μερίδες Υλικά
5 μαρούλια
500 γρ. σπανάκι
1/2 ματσάκι μάραθος
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 ποτήρι νερό
2 αυγά
1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας αλεύρι για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε από τα νερά του και το σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να πιάσει κρούστα η πέτσα του.Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με το νερό και βράζουμε για μισή ώρα.Παράλληλα πλένουμε τα μαρούλια και τα σπανάκια και τα κόβουμε στους 5 πόντους.
Τοποθετούμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον μάραθο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τους κρόκους και τον χυμό από ένα λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού, το βάζουμε σε ένα πιάτο και λιώνουμε μέσα το αλεύρι.
Κατόπιν το ανακατεύουμε με το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη Κουζίνα», εκδόσεις Διάπλαση.