Follow us

Πρασο-τηγανιά με λουκάνικο

Πρασο-τηγανιά με λουκάνικο

Υλικά

Υλικά

1 κιλό λουκάνικα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες 

1 κιλό πράσα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά Φλώρινας, κομμένη σε λωρίδες

500 γρ. καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και πάπρικα ή μπούκοβο

ρίγανη

1 ντομάτα ώριμη, κομμένη σε κυβάκια

Παρασκευή

Ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα πράσα σε νερό που ήδη βράζει.

Τα σουρώνουμε και ζεματάμε και τα καρότα για 1-2 λεπτά.

τα σουρώνουμε και αυτά και στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά και το λουκάνικο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθεί η πιπεριά και να ροδίσει το λουκάνικοΡίχνουμε στο τηγάνι τα πράσα, τα καρότα και τη ντομάτα.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθούν και να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά για 1-2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτουμε την πάπρικα και τη ρίγανη, τρίβουμε το μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε ζεστή την τηγανιά. Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.