Follow us

Πίτα του βοσκού (Της Αντωνίας Κατή, food stylist & συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής)

Πίτα του βοσκού (Της Αντωνίας Κατή, food stylist & συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής)

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

(Προετοιμασία: 1 ώρα - Ψήσιμο: 45’ -50’) 

700 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο 

200 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα ψιλοκομμένα (χωρίς το εξωτερικό περίβλημα)

150 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1 καρότο (σε κύβους)

1 πιπεριά Φλωρίνης (σε κύβους)

2 κλαδάκια σέλερι (ψιλοκομμένο) 

1-2 κουταλιές σούπας σόγια σος

1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο φρέσκο θυμάρι

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

για τον πουρέ

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες 

100 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

2 κρόκους αυγών

200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

50 γραμ. λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο 

αλάτι, πιπέρι λευκό

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το Flora και σοτάρουμε πολύ ελαφρά το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σέλερι, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβολιάσει ο κιμάς.“Σβήνουμε” με το κρασί και ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να μαγειρευτεί.

Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.Παράλληλα βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε.

Τις πολτοποιούμε στον μύλο των λαχανικών και τις ανακατεύουμε με το flora, το τριμμένο τυρί (κρατάμε λίγο για το τέλος), τους κρόκους των αυγών, ανάλογο αλατοπίπερο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Στρώνουμε τον κιμά σε πυρίμαχο σκεύος και τον καλύπτουμε με τον πουρέ.

Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια στον πουρέ και τον πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και το λιωμένο Flora.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να κάνει ο πουρές μια ωραία κρούστα.

TipsΕάν θέλετε μπορείτε να βάλετε τον πουρέ σε κορνέ και να τον τοποθετήσετε πάνω από τον κιμά σε ροζέτες.Για μεγαλύτερη νοστιμιά μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά κι άλλα λαχανικά όπως:κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.ο.κ.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.