Follow us

Πένες με σάλτσα σπαραγγιών


Πένες με σάλτσα σπαραγγιών

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πένες ριγωτές

600 γρ. φρέσκα σπαράγγια (κατά προτίμηση πράσινα)

250 γρ. ζωμό κοτόπουλου

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι τριμμένο)

3/4 φλ.τσ. κρασί λευκό

1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια αφαιρώντας το πολύ σκληρό τμήμα του κοτσανιού στο ίδιο ύψος για όλα και τα πλένουμε.

Τα μαζεύουμε σε ματσάκι με τις κορυφές επάνω και τα βάζουμε σε ψηλή κατσαρόλα όρθια, να βράσουν με αλατισμένο νερό που φτάνει μέχρι τα 3/4 τους (οι κορυφές να μείνουν έξω ώστε να ψήνονται με τον ατμό).

Τα αφήνουμε να βράσουν 15', ελέγχοντας αν μαλάκωσαν αρκετά.

Κατόπιν τα κόβουμε σε κομματάκια 1-2 εκ.

και κρατάμε χωριστά τις κορυφές για το γαρνίρισμα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 3'.

Προσθέτουμε τα κομματάκια των σπαραγγιών (όχι τις κορυφές), ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σωτάρουμε 2' ακόμα.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί 2'.

Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό.

Μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να τον πιούν σχεδόν.

Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Περνάμε το μείγμα των σπαραγγιών από το μούλτι, να γίνει κρέμα.

Αν είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε 1-2 κ.σ από το νερό των ζυμαρικών.

Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τη σάλτσα, προσθέτοντας τις κορυφές των σπαραγγιών και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable{mso-style-name:"Κανονικός πίνακας";mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin-top:0cm;mso-para-margin-right:0cm;mso-para-margin-bottom:10.0pt;mso-para-margin-left:0cm;line-height:115%;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.