
Υλικά
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μικρόκοκκο πλυμένο, βρασμένο και στραγγισμένο
50 γρ κάππαρη, καλά ξαρμυρισμένη
1/2 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
15 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 καρότο, τριμμένο στο τρίφτη
1 κρεμμυδάκι, φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1 κ. σ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπέρια, κομμένη κυβάκια
10 ντοματίνια, κομμένα στα δύο, κατά μήκος
1 κονσέρβα τόνο Αλοννήσου, κομμένο σε κυβάκια
2 κ. σ. μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους, κομμένες σε ροδέλες
λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το λαδολέμονο
5 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε το βρασμένο ρύζι σε μια σαλατιέρα και το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Χτυπάμε σ ένα μπολ με το σύρμα το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε τη σαλάτα με την σάλτσα της, την πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε ξανά και τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια φύλαξης ή τη σερβίρουμε αμέσως.Θ.Τ.