Υλικά
Υλικά
250 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
120 γρ. βρασμένο αρακά
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Την τελευταία στιγμή:
4-5 πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους, ψιλοκομμένες
4 φετούλες ψημένο μπέικον τόσο που να έχει γίνει σαν τσιπς, θρυμματισμένες σε μικρά κομμάτια
1 κ. κ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (τσάιβς)
Προαιρετικά: 1 στήθος ψημένου κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες ή 1-2 φέτες καπνιστού σολομού, κομμένες σε λωρίδες
Παρασκευή
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό, τα ανακατεύουμε με τον αρακά και τα αφήνουμε να στο σουρωτήρι για να στεγνώσουν.
Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυριστικά και το ξύσμα του λεμονιού.
Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο.
Την ώρα που ετοιμαζόμαστε να φύγουμε ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (της τελευταίας στιγμής ή τα προαιρετικά) περιχύνουμε τη σαλάτα με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να ξεκολλήσουν τα φιογκάκια που συνήθως κολλάνε μεταξύ τους και κλείνουμε ξανά το μπολ ή μοιράζουμε τη σαλάτα σε ατομικά μπολάκια για να την μεταφέρουμε. Θ.Τ.