Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντράΥλικά για 6 άτομα
300 γρ. φέτα
1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κονσέρβα χυμό ντομάτα
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τους κεφτέδες
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από στήθος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 αυγό
1 ντομάτα στον χοντρό τρίφτη
1 παξιμάδι τριμμένο στο πολύμιξεράκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 χούφτα δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αυγό, το παξιμάδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 ° στις αντιστάσεις.
Σοτάρουμετο σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι 4 ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε πυρίμαχοσκεύος και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα μακαρόνια.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά.
Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε μέσα στο πυρίμαχο σκεύος τη φέτα θρυμματισμένη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη "Άθενς Σπεσιάλ", εκδόσεις Πατάκη.