
Υλικά
υλικά για 4-6 άτομα
30 περίπου ζωντανά μύδια
2 φλ.τσ. ρύζι καρολίνα
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος
3 3 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (1 φλ.τσ.)
1 μπουκάλι μπίρα
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κουκουνάρι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε τις φουντίτσες που εξέχουν, τραβώντας με δύναμη.
Πετάμε όσα είναι ανοιχτά, άρα όχι ζωντανά.
Τα βάζουμε κατόπιν σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μερικά λεπτά (όχι πάνω από 5') μέχρι να ανοίξουν όλα.
Αν κάποια δεν έχουν ανοίξει τα αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα και αν δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Τα στραγγίζουμε από το νερό τους (το κρατάμε σουρωμένο) και ρίχνουμε το σκόρδο και τη μπίρα.
Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 5' και κρατάμε στην άκρη.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2 φλ.τσ.
νερό και λίγο από το ζουμί των μυδιών (ελέγχουμε την αλμύρα και αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο).
Λίγο πριν γίνει το ρύζι προσθέτουμε τα μύδια με τη σάλτσα τους και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να απορροφηθεί το υγρό, βγάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το πιλάφι για λίγα λεπτά με καθαρή πετσέτα.
Αφήνοντας τα περισσότερα από τα μύδια με το κέλυφος έχουμε πιο εντυπωσιακή παρουσία.