Υλικά
υλικά για 4 άτομα
900 γρ. φρέσκο αρακά
1 μεγάλη πατάτα
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
1/2 φλ.τσ. φρέσκα φύλλα μέντας*
1 λάιμ, το χυμό και το ξύσμα
150 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
850 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος), και τα σωτάρουμε 2' σε 3 κ.σ ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τον αρακά, το σκόρδο και την πατάτα καθαρισμένη.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 15', μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κομμάτια της πατάτας.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα της μέντας (κρατάμε μερικά για διακόσμηση) και τα ανακατεύουμε με τον χυμό του λάιμ.
Τα προσθέτουμε στο ζωμό με τα λαχανικά.
Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ και δοκιμάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα του λάιμ.
Ζεσταίνουμε χωρίς να αφήσουμε να πάρει βράση και σερβίρουμε σε μπολ.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε κάθε μπολ με 1 κ.σ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαν σαντιγύ και ένα φυλλαράκι μέντας. * μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με δυόσμο.