Υλικά
υλικά για 4 άτομα
3 φλ.τσ. αρακά φρέσκο
400 γρ. ζυμαρικά μικρά με κοιλότητα, (σαν κελύφη ή αυτάκια)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φινόκιο κομμένο σε λεπτά φετάκια
4 φετάκια προσούτο ψημένα τραγανά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη (ή περισσότερο)
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα χαμηλή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τις φέτες του φινόκιο, για 5', προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τον αρακά και 5 φλ.τσ.
ζεστό νερό, προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να αρχίσει να βράζει κανονικά.
Ρίχνουμε τότε τα ζυμαρικά και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί περίπου 9'.
Αν μείνει πολύ υγρό το αφαιρούμε.
Ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο, το προσούτο κομματιασμένο και την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.