Υλικά
Υλικά
4 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
500 γρ. κιμά αρνίσιο, κατά προτίμηση
50 γρ. κουκουνάρι, ελαφρά καβουρδισμένο
50 γρ. μαύρες σταφίδες
1 πρέζα μπαχάρι, σε σκόνη
1 πρέζα κανέλα, σε σκόνη
½ πρέζα γαρύφαλλο, σε σκόνη
1 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με ζεστό νερό να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
Πλένουμε και, χωρίς να τις κόψουμε, ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ, για 5 λεπτά.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε για λίγο στο ελαιόλαδο.
Μόλις γίνουν διάφανα, προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά, φροντίζοντας να τον ξεσβολιάζουμε με την σπάτουλα.
Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 10 λεπτά.
Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, τις ανοίγουμε κατά μήκος, τις αδειάζουμε, ρίχνουμε την ψίχα τους στο μείγμα του κιμά και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 5 λεπτά.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τις σταφίδες, καλά σουρωμένες, το κουκουνάρι και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις μελιτζάνες.
Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο, στους 220ο, φούρνο για 45, περίπου, λεπτά. Θ.Τ.