Υλικά
Υλικά
4 (ή 8 μικρά), καλοσχηματισμένα κολοκυθάκια
400 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 μικρά κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
50 γρ. πλιγούρι
1 ντομάτα
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Μουλιάζουμε το πλιγούρι για 40 λεπτά, σε χλιαρό νερό.
Κόβουμε το κρέας, με το μαχαίρι σε πολύ μικρά κομματάκια και το ανακατεύουμε μαζί με τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια και την ντομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε καλά.
Κόβουμε, κατά μήκος ένα μικρό τμήμα από τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε την ψίχα τους.
Την ψιλοκόβουμε και την αναμειγνύουμε με τη γέμιση, μαζί με το πλιγούρι, το οποίο έχουμε στραγγίξει καλά προηγουμένως.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με αυτή τη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα καλαθάκι ατμού μιας χύτρας ταχύτητας και τα ψήνουμε στον ατμό για 15-16 λεπτά. Σημ.
Αν είναι πιο μεγάλα, η ποσότητα αυτή επαρκεί για 4 κολοκυθάκια.Θ.Τ.