Υλικά
4 μέτριες πατάτες υλικά για 2 µερίδες
100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
100 γρ. ένταμ, τριμμένο
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1/2 ποτήρι γάλα, πλήρες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
4 κουτ. σούπας βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Βράζουμε νερό σε μεγάληκατσαρόλα.Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.
Τις κόβουμε στα τέσσερα γιανα μαγειρευτούν πιο γρήγορα και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Αφήνουμενα βράσουν για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να τρυπιούνται εύκολα μετο πιρούνι, και τότε τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.Λιώνουμε τις πατάτες με το πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμετα τυριά, ανακατεύοντας συνεχώς.Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδοκαι ανακατεύουμε.Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε αποπάνωτο βούτυρο.Ψήνουμε την πατατόπιτα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφαη επιφάνειά της.
Τρώγεται καλύτερα ζεστή αλλά και κρύα...
αν περισσέψεικάποιο κομμάτι.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου "Για να μην ξαναπείς Μα2 πεινάω!", εκδόσεις Πατάκη.