Υλικά
υλικά για 4 βαζάκια
4 μεγάλα ώριμα ροδάκινα
1/4 φλ.τσ. σταφίδα ξανθή
2 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα στο μούλτι
4 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
παρασκευή
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε ένα μπολ με 2 κ.σ ξύδι και λίγο νερό για 30' και κατόπιν τις στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σ' ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί με το υπόλοιπο ξύδι.
Αφήνουμε το τσάτνεϋ στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Το σερβίρουμε με ψητό ψαρονέφρι, κοτόπουλο ή συνοδεύουμε με αυτό αλλαντικά ωρίμανσης και λευκά φρέσκα τυριά.
σημ. αυτό το τσάτνεϋ διατηρείται 3-4 μέρες στο ψυγείο.