
Υλικά
Υλικά
500 γρ καθαρή ψίχα από καρπούζι, χωρίς σπόρια
3 ντομάτες
1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη ή κίτρινη, χωρίς τα σπόρια της
χυμός από 1 μικρό λεμόνι
φύλλα από 4-5 κλαράκια βασιλικού
1 μικρό κρεμμύδι
2-3 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξίδι πολύ καλής ποιότητας (ή ξίδι ροδιού)
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή 1 κύβο λαχανικών
Παρασκευή
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό των λαχανικών, το ξίδι και τα μισά φυλλαράκια του βασιλικού και τα πολτοποιούμε επί 1 λεπτό για να γίνουν ένας πηχτός ζωμός.
Μοιράζουμε το ζωμό αυτό σε ποτήρια, περιχύνουμε το κάθε ποτήρι με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και διακοσμούμε με τον υπόλοιπο βασιλικό.
Σημ. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πιπέρι ή ταμπάσκο. Θ.Τ.