Υλικά
Υλικά για 2 άτομα
500 γρ. περίπου στήθος κοτόπουλου
12 τοματίνια
3 κ.σ. ντομάτα στον τρίφτη
8 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
1 κ.σ. κάππαρη από άλμη, ξεπλυμένη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2-3 σκ. σκόρδο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο (ή περισσότερο αν χρειαστεί)
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τα στήθη, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος χοντρού δαχτύλου. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση.
Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις πιέζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού να ανοίξουν χωρίς να κοπούν.
Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τα αφαιρούμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε το σκόρδο να μυρίσει.
Πριν αρχίσει να παίρνει χρώμα το σκόρδο ρίχνουμε τα τοματίνια, αλατίζουμε και γυρίζουμε μερικά δευτερόλεπτα σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε 1' ακόμα.
Προσθέτουμε τότε τα κομμάτια του κοτόπουλου, την κάππαρη, τις ελιές, την ντομάτα, το δεντρολίβανο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6'-7', μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι και λίγο βασιλικό και σερβίρουμε.