Υλικά
Υλικά
500 γρ. κολοκύθια, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
30 γρ. αποξηραμένη κάππαρη, ξαρμυρισμένη και ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα μαζί με τα τρυφερά πράσινα φύλλα τους
1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
5 μεγάλα αβγά
πιπέρι ελάχιστο αλάτι (καθώς η κάππαρη, όσο αν και ξαρμυρισμένη, κρατάει την αλμύρα της)
1/2 κ. κ. ξερή ρίγανη ή θρούμπι, ψιλοτριμμένα
ελαιόλαδο για το ταψί
Παρασκευή
Αλατίζουμε ελαφρώς τα κολοκύθια και τα αφήνουμε, για λίγα λεπτά, σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν.
Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγει όλο το νερό τους.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κολοκύθια, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, τη ρίγανη ή το θρούμπι κι αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε καλά και, αν μας φανεί πολύ ρευστό το μείγμα, προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια γλυκού αλεύρι.
Λαδώνουμε καλά ένα μικρό ταψάκι και αδειάζουμε τα χτυπημένα αβγά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο C, φούρνο, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αβγά και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.
Το φαγητό αυτό σερβίρεται συνήθως με τηγανητές πατάτες ή κριθαρένιο παξιμάδι, βρεγμένο και ελαφρά λαδωμένο.
Θ.Τ.