
Υλικά
Υλικά
125 ml ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
500 γρ. ντομάτες, καθαρισμένες και από τη φλούδα και τα σπόρια τους και τριμμένες
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 κιλό κοκκάλια (2 ή 4 ψάρια, ανάλογα με το μέγεθος τους), καθαρισμένα από τον ψαρά
χυμό απο 2 μικρά λεμόνια
1-2 κ. κ. κάππαρη, καλά ξεπλυμένη
1 κ. κ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 ελιές πράσινες ή μαύρες, χωρίς το κουκούτσι τους και ψιλοκομμένες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ. σ. ψιλοκομμένο με το ψαλίδι, πλατύφυλλο βασιλικό
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα (ταβά) και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά.
Τοποθετούμε τα ψάρια από πάνω, τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα ψάρια σχεδόν να βράσουν στον ατμό από τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, με την κατσαρόλα μισο-σκεπασμένη.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη και το ξύσμα και ελέγχουμε τη γεύση ώστε να μην είναι ούτε γλυκιά ούτε ξινή.
Αν θέλουμε προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Θ.Τ.