Υλικά
Υλικά
125 ml ξινόγαλα
3 αβγά
1 μέτρια καλοκαιρινή ωχροκίτρινη, μακρόστενη κολοκύθα, κομμένη σε φέτες πάχους 5 εκ.
180 γρ καλαμποκάλευρο
140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. ρίγανη ξερή
½-1 κ. σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
1κ. σ. πάπρικα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. σ. αλάτι
½ κ. κ. μπέικιν πάουντερ
λάδι για το τηγάνισμα σε κατσαρόλα
1-2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το λάδι μας, στους 185οС σε μια βαθιά κατσαρόλα (ή φριτέζα), την οποία θα πρέπει να καλύπτει μέχρι τα 5 εκ.
ύψους τουλάχιστον.
Στο μεταξύ ρίχνουμε σε ένα μπολ το ξινόγαλα και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά.
Βουτάμε τις φέτες τις κολοκύθας μες το μείγμα αυτό και τις αφήνουμε περίπου 30 λεπτά, μέχρι να το απορροφήσουν λίγο.
Στη συνέχεια τις βγάζουμε και απομακρύνουμε το παραπανίσιο μείγμα από πάνω τους.
Αναμειγνύουμε σε μια ρηχή πιατέλα τα δύο αλεύρια και το μπέκιν πάουντερ, μαζί με τα μπαχαρικά και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και «ρολάρουμε» τις φέτες της κολοκύθας στο μείγμα με το αλεύρι.
Τις τηγανίζουμε λίγες-λίγες μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κουρκούτι τους για 2-3 λεπτά.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τις σερβίρουμε αμέσως.
Θ.Τ.