Υλικά
Yλικά για 4 άτομα
1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής περίπου 1800 γρ.
1 φλ.τσ. σπόρους ροδιού
1 1/2 φλ.τσ. φρέσκο χυμό ροδιού
1 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδου λυωμένες
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180ο, με τη σχάρα στη μέση.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το σκόρδο και αλείφουμε με αυτό το μείγμα το κοτόπουλο, μέσα-έξω.
Το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να θερμανθεί ο φούρνος, γύρω στα 15' (ή περισσότερο αν το ετοιμάσουμε νωρίτερα).
Το βάζουμε σε πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος στον φούρνο με 1/2 φλ.τσ.
νερό και αφήνουμε να ψηθεί περίπου 1 ώρα, γυρίζοντάς το μια-δυο φορές.
Εν τω μεταξύ, σιγοβράζουμε σε κατσαρολάκι τον χυμό από φρέσκα ρόδια μέχρι να πήξει και να μειωθεί σε 1/3 φλ.τσαγιού περίπου.
Βγάζουμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε επιμελώς με το γκλάσο χρησιμοποιώντας πινελάκι και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10'.
Το βγάζουμε και σουρώνουμε το ζουμί που έμεινε στο σκεύος.
Αν είναι πολύ, το βράζουμε μέχρι να μειωθεί σε 3/4 φλ.τσ.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και βάζουμε γύρω το ζουμί και τους σπόρους ροδιού.