Υλικά
Yλικά για 4 άτομα
1,5 κ. περίπου ψαρονέφρι σε τέσσερα κομμάτια
1/2 φλ.τσ. σπόρους ροδιού
χυμό από 1 μεγάλο ρόδι
1/2 φλ.τσ. φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού (στο χοντρό τρίφτη)
2 κ.σ μουστάρδα Ντιζόν (με σπόρους ή χωρίς)
1 κ.σ. μέλι
2 σκ.σκόρδου λυωμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 κ.γ. πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε μαζί το χυμό ροδιού, πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, το ξύσμα και το κόκκινο πιπέρι και χτυπάμε καλά το μείγμα.
Τοποθετούμε τα ψαρονέφρια σε μέτριο σκεύος, σφιχτά και τα σκεπάζουμε με τη μαρινάδα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει τα ψαρονέφρια χωρίς να αφήνει μεγάλο κενό.
Βγάζουμε τα ψαρονέφρια από τη μαρινάδα και τα τοποθετούμε στο σκεύος.
Βάζουμε τη μαρινάδα σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η μισή περίπου.
Κρατάμε τη μισή για το σερβίρισμα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ομοιόμορφα τα ψαρονέφρια.
Τα ψήνουμε στο φούρνο 30'-40΄, γυρίζοντάς τα μια φορά.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν 10', καλυμμένα με αλουμινόχαρτο.
Σερβίρουμε στα πιάτα με 1 κ.σ από τη μαρινάδα που κρατήσαμε και σπόρους ροδιού.
Ταιριάζουν με πουρέ πατάτας.