Υλικά
Yλικά για 4-5 άτομα
12 φύλλα λαζάνια αβγού
3 φλ.τσ. περίπου ψαχνό από ψητό κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
300 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
1 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. γλυκιά γραβιέρα, τριμμένη
3 σκ. σκόρδου σε φετάκια
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
για τη μπεσαμέλ:
3 φλ.τσ. γάλα πλήρες
1/3 φλ.τσ. αλεύρι
4 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. θυμάρι (καλύτερα φρέσκο)
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει 3'.
Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Σε ένα κατσαρολάκι λυώνουμε τις 4 κ.σ βούτυρο και μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά 3'. Ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 5'.
Χωρίζουμε 1/2 φλ.τσ.
από τη σάλτσα και στην υπόλοιπη ανακατεύουμε την παρμεζάνα.
Προσθέτουμε το μείγμα των μανιταριών-κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος που να χωράει 6 λαζάνια σε μια σειρά.
Απλώνουμε στον πάτο τη σάλτσα που κρατήσαμε.
Σε νερό που βράζει ζεματάμε τα λαζάνια ανά τρία για 1' μόλις λεπτό.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και απλώνουμε τα έξι στο σκεύος.
Βάζουμε από πάνω μια στρώση με τη μισή γέμιση και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα 6 λαζάνια επάνω και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο (προσέχοντας να μην ακουμπάει στην επιφάνεια) και βάζουμε στο φούρνο για 30'.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα 7'-10', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 10' πριν το σερβίρουμε.
Σημ. τα λαζάνια μπορούν να τοποθετηθούν και ανά 2 σε περισσότερες στρώσεις, αν προτιμάτε.