Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
350 γρ. ριγκατόνι
650 γρ. κολοκύθα (καθαρισμένη)
2 σκ. σκόρδου
40 γρ. αβγοτάραχο σε λεπτά φετάκια ή τρίμμα
3 φυλλαράκια φασκόμηλου
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τέλος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε την καθαρισμένη κολοκύθα σε μικρούς κύβους.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα σκόρδα ολόκληρα, ακαθάριστα.
Μόλις πάρουν ξανθό χρώμα τα αποσύρουμε και ρίχνουμε την κολοκύθα.
Τη γυρίζουμε λίγο να σωταριστεί 1'-2' και καλύπτουμε με νερό.
Προσθέτουμε το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Προς το τέλος, ανακατεύουμε να μισολυώσουν τα κομμάτια.
Δεν πρέπει να έχει μείνει νερό, αλλά να έχει ενσωματωθεί σε μορφή παχύρευστης σάλτσας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε al dente.
Τα ρίχνουμε στη σάλτσα της κολοκύθας και ανακατεύουμε 1' στη φωτιά.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και τοποθετούμε επάνω σε καθένα μερικά φετάκια αβγοτάραχο.
Ρίχνουμε από πάνω λίγες σταγόνες εκλεκτό ελαιόλαδο.