Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
200 γρ. κάστανα και 3-4 για το γαρνίρισμα
1/2 λ. ζωμό κότας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τα κάστανα, τα χαράζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 20' περίπου.
Κατόπιν, αφαιρούμε εξωτερική και εσωτερική φλούδα.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Όταν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τα κάστανα και το σκόρδο και τα γυρίζουμε με σπάτουλα 1'-2'.
Ρίχνουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 15'-20'.
Ενδιαμέσως δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σούπα και την περνάμε από το μπλέντερ.
Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε.
Τη σερβίρουμε καυτή και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή μυρώνι και λίγα θρυμματισμένα κάστανα, ψητά ή βραστά.